Doğum günlerinde, özel etkinliklerde, ev partilerinde ve çay sohbetlerinde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz tarifler arıyorsanız soğuk kış günlerinin baş tacı kabul edilen meyvelerden mandalinayı kullanarak yapabileceğiniz mandalinalı pasta tarifini aşağıda bulabilirsiniz:
- 6 yumurta
- 250 gram şeker
- 250 gram un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 4 mandalina
- 1 avuç badem
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı mandalina suyu
- 400 gram labne peyniri
- Krem şanti, mandalina suyu ve labne peynirini bir kapta çırpın.
- Buzdolabında bekletin.
- Yumurtalar ile şekeri köpürene dek çırpın.
- Kabartma tozu ile unu eleyerek yumurta karışımına ekleyin.
- Fırını 160 derecede ısıtın.
- Karışıma son olarak vanilya ekleyin.
- Kelepçeli bir kaba yağlı kağıt serin.
- Karışımı yağlı kağıda dökün.
- 35 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından alın ve soğuması için kenara bırakın.
- Keki enine 3 parçaya bölün.
- Her bir kat arasına dolapta bekleyen kremadan sürün.
- Birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edin.