IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Mandalinalı tart tarifi: Mandalinalı tart nasıl yapılır?

Mandalinalı tart tarifi: Mandalinalı tart nasıl yapılır?

Mandalinalı tart tarifi: Mandalinalı tart nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerinin meyvelerinden biri olan mandalina, kabuğu soyulup yenilerek, suyu sıkılıp içilerek enerji ve vitamin verdiği gibi girdiği çeşitli tariflere de lezzetler katar. Bu tariflerden biri olan mandalinalı tart için gerekli malzemeleri ve tarif detayını aşağıda görebilirsiniz:

MALZEMELER
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 bardak su
  • 2 bardak mandalina suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
TARİF
  • Yumurtaları ve şekeri çırpın.
  • Sütü ve yağı ekleyip karıştırın.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Yağlanmış olan tart kalıbına karışımı dökün.
  • Fırını 180 derece ısıtın.
  • 20 dakika pişirin.