IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Mandalinalı revani tarifi: Mandalinalı revani nasıl yapılır?

Mandalinalı revani tarifi: Mandalinalı revani nasıl yapılır?

Mandalinalı revani tarifi: Mandalinalı revani nasıl yapılır?

İç malzemelerine göre farklı çeşitleri olan Osmanlı mutfağının baş tacı kabul edilen tatlılarından revani ile kış mevsiminin bol vitaminli meyvelerinden mandalinanın bir araya geldiği tarifi ve bu tarif için gerekli malzemeleri aşağıda bulabilir siz de bu tarifi deneyerek sofralarınızı renklendirebilirsiniz:

MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • Fırın kabını yağlamak için katı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 mandalina kabuğunun rendesi
  • 2 su bardağı un
  • 2 bardak su
  • 1 bardak mandalina suyu
  • 1 kase Hindistan cevizi
TARİF
  • Yumurtaları ve şekeri köpürene dek çırpın.
  • İrmik, vanilya, kabartma tozu, süt, yağ ve mandalina kabuğu rendesi ile unu karıştırıp yoğurun.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • Fırın kabını katı yağ ile yağlayın ve karışımı dökün.
  • 30 dakika kadar pişirin.
  • 2 bardak su ile 2 bardak şekeri karıştırın ve kaynatın.
  • Keki fırından çıkartın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine ılımış şerbeti dökün.
  • Şerbeti çeken tatlıyı Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.