IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Mandalinalı muhallebi tarifi: Mandalinalı muhallebi nasıl yapılır?

Mandalinalı muhallebi tarifi: Mandalinalı muhallebi nasıl yapılır?

Mandalinalı muhallebi tarifi: Mandalinalı muhallebi nasıl yapılır?

Kış aylarının gözdelerinden biri olan mandalina, birçok farklı lezzette ana malzeme olarak kullanılabiliyor. İçerdiği vitamin ile ve ferah lezzeti ile içine girdiği her tarife renk ve lezzet katıyor. Siz de bu tariflerden biri olan mandalinalı muhallebi tarifini denemek isterseniz aşağıdaki tarif adımlarına ve malzemelere bir göz atabilirsiniz:

MALZEMELER
  • 1 kilo süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 bardak mandalina suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
TARİF
  • Sütü, nişastayı, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyarak göz göz olana dek pişirin.
  • Kaseleri hafif nemlendirin.
  • Pişen muhallebiyi kaselere bölüştürün.
  • Bir tencerede mandalina suyunu, şekeri, nişastayı koyun ve koyulana dek pişirin.
  • Diğer muhallebilerin üzerlerine pay edin.
  • Soğuyunca servis yapabilirsiniz.