IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Portakallı kereviz tarifi: Portakallı kereviz nasıl yapılır?

Portakallı kereviz tarifi: Portakallı kereviz nasıl yapılır?

Portakallı kereviz tarifi: Portakallı kereviz nasıl yapılır?

Mevsiminin iki gözdesi olan portakal ve kereviz bir araya geldiğinde yemek sofralarının, davetlerin ve öğünlerin kıymetlisi hâline gelir. Alternatif bir yemek olarak ya da ana yemek olarak portakallı kereviz pişirmek isterseniz aşağıdaki malzemeleri kullanarak verilen tarifi uygulayabilirsiniz:

MALZEMELER
  • 2 adet kereviz
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • Yarım limon
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 bardak portakal suyu
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
TARİF
  • Kerevizi soyun ve küp şeklinde doğrayın.
  • Patatesleri de küp şeklinde doğrayın.
  • Havuçları ise halka şeklinde doğrayın.
  • Tencerede yağ ile soğanları kavurun.
  • Havuç ve patatesleri ekleyin ve kavurun.
  • Kerevizi ekleyin ve kavurun.
  • Tuzu, şekeri, portakal ve limon sularını, suyu ekleyin.
  • Kereviz yapraklarından birkaç tane koyun.
  • Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin.