IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Çerkes tavuğu tarifi: Çerkes tavuğu nasıl yapılır?

Çerkes tavuğu tarifi: Çerkes tavuğu nasıl yapılır?

Çerkes tavuğu tarifi: Çerkes tavuğu nasıl yapılır?

Birçok lokantanın menüsünde yer alan ve yapımı birkaç aşamadan oluştuğu için zor olduğu düşünülen Çerkes tavuğunu siz de kendi mutfağınızda pratik bir şekilde hazırlayıp sofralarınızda servis edebilirsiniz. En pratik ve lezzetli tarifi ve bu tarif için gerekli olan malzemeleri aşağıda görebilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 adet tavuk
  • 5 bardak su
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak ceviz içi
  • 4 dilim bayat ekmek
  • 1,5 bardak tavuk suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
TARİF
  • Tavuğu haşlayın.
  • Sarımsakları ve tuzu havanda dövün.
  • Ceviz içlerini de havandaki karışıma ekleyin.
  • Bayat ekmeklerin içlerini haşladığınız tavuğun suyu ile yumuşatın.
  • Ekmeğin üzerine havandaki karışımı ekleyin.
  • Karabiber dökün.
  • Ayıkladığınız tavuğu karışıma didikleyin.
  • Bir tabağa koyun.
  • Bir tavada yağ ve kırmızı biberi pişirin.
  • Tabağın üzerine biberli sosu dökün ve servis edin.