IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Kanlıca mantarı kavurması tarifi: Kanlıca mantarı kavurması nasıl yapılır?

Kanlıca mantarı kavurması tarifi: Kanlıca mantarı kavurması nasıl yapılır?

Kanlıca mantarı kavurması tarifi: Kanlıca mantarı kavurması nasıl yapılır?

Temizlik aşamasında çok dikkatli ve titiz davranılması gereken Kanlıca mantarı, ülkemizde birçok şehirde yetiştiği için temini kolay mantarlardan biridir. En çok sonbahar aylarında yetişen kanlıca mantarı özellikle kavurması ile sofralarda özel bir yere sahiptir. Siz de aşağıdaki tarif adımlarını kullanarak Kanlıca mantar kavurması yapabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 1 kilo kanlıca mantarı
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 kaşık biber salçası
TARİF
  • Mantarları iyice yıkayın.
  • Haşlayın ve süzün.
  • Doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Mantarları tavaya alın ve yağ ile kavurun.
  • Mantarlar kavrulurken sarımsakları da ekleyin.
  • Soğanı ekleyin.
  • Baharatları ekleyin.
  • Su ekleyin.
  • 15 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.