IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos tarifi: Beşamel sos nasıl yapılır?

Orijinal dilindeki adı Sauce Bechamel olan beşamel sosu, Fransa mutfağından çıkıp kısa süre içinde tüm dünyaya yayılmış olan bir yemek sosudur. Birkaç püf noktasına dikkat ettikten sonra her mutfakta yapılabilecek olan bu sosun ana malzemeleri de son derece kolaydır. Siz de kendi beşamel sosunuzu hazırlamak ve yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 bardak süt
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
TARİF
  • Bir tencereye koyduğunuz tereyağını orta ateşte eritin.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ekleyin ve kavurun.
  • Sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
  • Kıvamı pürüzsüz olana dek pişirin.
  • Son olarak da karabiberi ve tuzu ekleyin.
  • Çok az daha karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.