IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Pesto sos tarifi: Pesto sos nasıl yapılır?

Pesto sos tarifi: Pesto sos nasıl yapılır?

Pesto sos tarifi: Pesto sos nasıl yapılır?

Pesto sos İtalya mutfağından tüm dünya mutfaklarına ulaşmayı başarmış özel bir sostur. Ana malzemesi fesleğen olan bu sos, İtalya’nın Cenova bölgesinden tüm dünyaya yayılmıştır. İçeriği Akdeniz mutfağına has izler taşıyan bir sostur. Siz de bu lezzetli sosu mutfağınızda kendiniz yapmak istiyorsanız aşağıdaki malzemeleri ve tarif adımlarını kullanabilirsiniz:

MALZEMELER
  • 2 demet taze fesleğen
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş permesan peyniri
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Çay kaşığının ucu ile tuz
TARİF
  • Fesleğenleri bol su ile yıkayıp kurulayın.
  • Robotta fesleğenleri çekin.
  • Üzerine, peynir, limon suyu, tuz, fıstık ve sarımsağı ekleyin.
  • Robot ile tüm malzemeleri püre olana dek karıştırın.
  • Son adımda yağı da ekleyin ve sürülebilir hâle gelene dek robotta çekin.