IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Genel olarak pirinç pilavına ya da çorbalara eşlik eden arpa şehriye değişik bir salata tarifi ile bambaşka bir lezzete dönüşür. Siz de arpa şehriyeyi bu hâli ile denemek istiyorsanız aşağıda yer alan şehriye salatası tarifi için verdiğimiz adımları uygulayabilir, ister öğün olarak isterseniz de yemek davetlerinizde ve sofralarınızda salata çeşidi olarak sunabilirsiniz.

MALZEMELER
  • 2 bardak arpa şehriye
  • 3 bardak kaynar su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 3 kornişon turşu
  • 1 kutu haşlanmış mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
TARİF
  • Bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ile birlikte arpa şehriyeleri kavurun.
  • Sıcak su ile tuz ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  • Arpa şehriyeler suyunu çektikten sonra altını kapatın ve biraz karıştırdıktan sonra kapağı açık olarak 15 dakika boyunca bekleterek soğutun.
  • Derin bir salata kabına soğuyan şehriyeleri aktarın.
  • Küçük küçük doğranmış turşuları, kırmızı biberleri ve mısırı, arpa şehriyelerin üzerine ekleyerek karıştırın.
  • Dereotu ve maydanozları kıyarak karışıma ekleyin.
  • Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini ayrı bir kapta karıştırarak sos hâline getirin.
  • Hazırladığınız sosu da karışıma ekleyin ve karıştırın.