Reyhan şerbeti geçmişten günümüze kadar gelen ve oldukça sevilen bir tarif. Bu lezzetli ve içinizi ferahlatacak içecek reyhan şerbetinin tarifini haberimizde bulabilirsiniz.
REYHAN ŞERBETİ TARİFİ
- 1 lt sıcak su
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 demet reyhan (Sapı ve yaprağı birlikte)
- 1/2 adet limon
- 1 adet çubuk tarçın
- 1-2 adet karanfil
- İlk olarak reyhanları sap ve yapraklarıyla birlikte limon ve şekerle ovun, reyhanlar iyice rengini versin.
- Ardından reyhan karışımının üzerine tarçın ve karanfilleri de koyarak, tüm malzemenin üzerine sıcak suyu ekleyin.
- Hazırladığınız karışımı oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
- Soğuyunca buzdolabına kaldırın. Şerbet dinlenince süzün delikli süzgeç ile süzün.
- Reyhan şerbetini servis edebilirsiniz.