IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Kütür kütür salatalık turşusu tarifi! Evde kolay salatalık turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kütür kütür salatalık turşusu tarifi! Evde kolay salatalık turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Kütür kütür salatalık turşusu tarifi! Evde kolay salatalık turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Salatalık turşusu birçok yemeğe eşlik eden harika bir lezzettir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kütür kütür salatalık turşusu tarifi özellikle turşu severler için muhteşem bir seçenek sunuyor. Eğer siz de evinizde lezzetli ve sağlıklı bir turşu yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte leziz salatalık turşusu yapımı...

KÜTÜR KÜTÜR LEZZET: SALATALIK TURŞUSU!

MALZEMELER
  • 3 kilogram taze tarla salatalığı ya da kornişon salatalık (salatalıklar parmak kalınlığını geçmesin)
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kadar nohut
  • Yaklaşık 8-9 su bardağı su
  • Yarım bağ maydanoz ya da dereotu
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 6 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
TARİF
  • Salatalıkları ve maydanozu yıkadıktan sonra sarımsakları ayıklayalın.
  • Sonrasında 5 kg’lık bidon veya kavanozun içine salatalıkları sıkı bir şekilde doldurun.
  • Ara ara ayıklanan sarımsaklardan ve 4-5 adet nohutu serpiştirin.
  • Kavanozun yarısına gelince limon tuzunu da ilave edin ve salatalıkları yerleştirmeye devam edin.
  • Ara ara sarımsak ve nohutlardan serpiştirmeye devam edin. Kavanoz dolduğunda en üste maydanozları doğranmadan koyun.
  • Tuz, sirke ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Kavanozu, ağzına kadar hazırlanan bu karışım ile doldurun ve hava almayacak şekilde kapağını kapatın.
  • Su, sirke ve tuzun eşit miktarda dağılması için kavanozu bir kaç kez çevirin.
  • Turşuyu güneş görmeyen bir yerde saklayın.
  • En az 15 gün beklettikten sonra tüketin.

AFİYET OLSUN!