IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Tam bir şifa deposu et haşlama tarifi! Kışın hastalıklardan koruyacak et haşlama nasıl yapılır?

Tam bir şifa deposu et haşlama tarifi! Kışın hastalıklardan koruyacak et haşlama nasıl yapılır?

Tam bir şifa deposu et haşlama tarifi! Kışın hastalıklardan koruyacak et haşlama nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerinde vücudumuzu güçlendirmek için sağlıklı beslenme büyük önem taşır. Bu tarif, içerdiği besinlerle vücudu beslerken aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirebilir. Et haşlama tarifi, sağlıklı ve lezzetli bir yemeği bir araya getirerek bir yandan da adeta hastalıksavar görevi görüyor. İşte nefis et haşlama tarifi...

HASTALIKSAVAR ET HAŞLAMA TARİFİ

MALZEMELER
  • 500 gr dana incik(kemikli veya kemiksiz)
  • 1 adet soğan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 dal defne yaprağı
  • 2 adet küçük patates
  • Etin üzerini kapatacak kadar su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • zeytinyağı
  • Üzerine Sosu için:
  • 1 e yakın limon suyu
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1-2 tatlı kaşığı sirke
  • tuz
TARİF
  • İyi ısınmış döküm tencereye biraz sıvı yağ ekleyip una bulanan etleri kızartın. soğanları ekleyip kavurun.
  • Üzerine un ve tereyağı ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin. Daha sonra kereviz sapı, defne yaprağı ve kaynar su ilave edin kapağı kapatın.
  • 2,5 3 saat kısık ateşte pişirin.
  • Suyu bittikçe kontrollü şekilde ilave edin. Etler piştikten sonra elma dilim doğranmış patatesleri ilave edin.
  • Patatesler de 15-20 dakika içinde pişince servise hazır.
  • Üzerindeki sos için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp ekleyin. Son olarak bol karabiber ve kekik ile servis edin.

AFİYET ŞİFA OLSUN!