IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
MASTERCHEF HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ: Hamsi böreği kebap nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Giresun'a özgü lezzet!

MASTERCHEF HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ: Hamsi böreği kebap nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Giresun'a özgü lezzet!

MASTERCHEF HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ: Hamsi böreği kebap nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Giresun'a özgü lezzet!

Hamsi böreği tarifi, MasterChef Türkiye All Star'ın 172. bölüm fragmanını izleyen vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu, MaterChef'te günün konseptini 'hamsi' olarak açıkladı. Yarışmacılar haftanın son takım oyununda hünerlerini sergilediler. İşte, MasterChef'in 7 Aralık 2023 Perşembe günü yayınlanacak olan bölümünde yapılan hamsi böreği tarifi...

GİRESUN'A ÖZGÜ HAMSİ BÖREĞİ TARİFİ!

MALZEMELER
  • 1,5 kilo kılçığı çıkarılmış hamsi
  • Kuş üzümü
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Nane
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Mısır unu
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
TARİF
  • Önce soğanları doğrayın.
  • Ardından yağdakavurun.
  • Üzerine yıkanmış 3 bardak pirinç, kuş üzümü, nane, 2 tatlı kaşığı şeker, tuz, karabiber, kırmızı biberi koyup harmanlayın.
  • 3 su bardağı su ekleyip pilav gibi pişirin.
  • Ayrı bir yerde tavaya yağ koyup, hamsileri önce mısır ununa bulayıp tavanın altını kaplayacak şekilde dizin.
  • Aynı işlemi tavanın kenarlarına da yapın ve demlenen pilavı, içine koyarak yayın.
  • Tavanın kenarına dizdiğiniz hamsileri, pilavın üzerine kapatın.
  • Boş kalan üst kısmına da, tekrar mısır ununa bulayarak hamsi dizin.
  • Kısık ateşte alt kısmını kızartıp, böreği ters düz ederek diğer kısmını da kızartın.

AFİYET OLSUN!