IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
BALIKLI PİLAV TARİFİ! Kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

BALIKLI PİLAV TARİFİ! Kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

BALIKLI PİLAV TARİFİ! Kış aylarının vazgeçilmesi Bursa balıklı pilav nasıl nasıl yapılır?

Balıklı pilav tarifi merak edildi. MasterChef All Star'ın Bursa'da gerçekleştirilen çekimlerinde Bursa mutfağına özgü yemekler yapıldı. Balıklı pilav da en çok merak edilen tarifler arasında yerini aldı. İşte tadına doyamayacağınız balıklı pilav tarifi...

BURSA BALIKLI PİLAV TARİFİ!

MALZEMELER
  • 1 Adet Sazan Balığı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 1 Bardak Pirinç
  • Yarım Demet Maydanoz
  • Yarım Demet Taze Soğan
  • Yarım Demet Taze Nane
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
  • 2 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 Adet Yufka
  • Tuz
TARİF
  • Balık ayıklandıktan sonra zeytinyağı ile tavada kızartılır, Pilavı için kuru soğan küp şeklinde doğranarak zeytinyağında kavrulur, pirinç, bir çay kaşığı tuzlu suda bekletildikten sonra kavrulmuş soğana ilave edilir, 2 bardak su ile kısık ateşte pişirilir, soğuduktan sonra üzerine doğranmış taze nane, soğan ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır, tepsinin ortasına yerleştirilmiş balığın etrafına dökülür. Balığın ve pilavın üzerine kırmızı pul biber serpilir, tepsinin üzeri yufka ile kapatılır, orta ısıda fırında 30 dk pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN!