IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Krem karamel tarifi: Krem karamel nasıl yapılır?

Krem karamel tarifi: Krem karamel nasıl yapılır?

Krem karamel tarifi: Krem karamel nasıl yapılır?

Fransa mutfağından tüm dünyaya yayıldığı bilinen krem karamel tatlısının aslında İspanya mutfağından çıktığı da iddia edilmiştir. Hangi mutfağa ait olursa olsun kısa süre içinde girdiği tüm mutfakları şenlendiren krem karamel özellikle ağır yemeklerden sonra en sık tercih edilen tatlılardan biridir. İşte sizin de evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir krem karamel tarifi:

MALZEMELER
  • 5 Su bardağı süt
  • 6 yumurta
  • Yarım limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı su
TARİF
  • Bir su bardağı toz şekeri geniş bir tavaya koyun.
  • Şekerin kenarlarını 5 yemek kaşığı su ile ıslatın ve karıştırmadan ocağın altını yakın.
  • Şeker renklenmeye başladığı zaman karıştırmaya başlayın.
  • Açık kahverengine dönen şekeri ocaktan alın.
  • Tatlı kaselerini derin olan bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Her bir kasenin dibine hızlıca birer kaşık şeker dökerek paylaştırın.
  • Kaselere yerleştirdiğiniz şekerin donmasını bekleyin.
  • Geniş bir kasede bir su bardağı şeker ile yumurtaları koyun ve karıştırın.
  • Limon kabuğu rendesi ile vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
  • Karıştırarak köpürttüğünüz karışıma bir kilo sütü yavaş yavaş ilave ederken karıştırmaya devam edin.
  • Karışımda oluşan köpükleri kepçe yardımı ile toplayın.
  • Elde ettiğiniz karışımı kenarda bekleyen kaselerin üzerine ekleyin.
  • Tepsiye kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyun.
  • 50 dakika kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirin.