IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Şiveydiz tarifi: Şiveydiz nasıl yapılır?

Şiveydiz tarifi: Şiveydiz nasıl yapılır?

Şiveydiz tarifi: Şiveydiz nasıl yapılır?

Gaziantep mutfağından olan şiveydiz pırasa ve sarımsak ana malzemeleri ile yapılan bir ana yemektir. Ait olduğu yörede sıkça yapılan şiveydiz diğer şehirlerde de tanınmakta ve yapılmaktadır. Evde birkaç dakika içinde kolaylıkla hazırlanabilen bu yemeği siz de aşağıdaki tarifi uygulayarak yapabilirsiniz:

MALZEMELER
  • 1 kilo taze sarımsak
  • Yarım kilo pırasa
  • Yarım kilo kuzu ya da dana eti (kemikli)
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı nane
TARİF
  • Eti düdüklü tencerede haşlayın.
  • Pırasaları ve sarımsakları doğrayın.
  • Pişen etlerin suyunu süzün.
  • Sebzeleri ve etleri düdüklüde 10 dakika pişirin.
  • Üzerine nohutları ekleyin.
  • Tuzunu ekleyin.
  • Ayrı bir kapta azar azar yemeğin suyunu da katarak yoğurdu çırpın.
  • Üzerine karabiberi ekleyin.
  • Sıvı yağ ile naneyi yakın ve karışımın üzerine dökün.