IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Ekşili köfte tarifi: Ekşili köfte nasıl yapılır?

Ekşili köfte tarifi: Ekşili köfte nasıl yapılır?

Ekşili köfte tarifi: Ekşili köfte nasıl yapılır?

Ekşili köfte Türkiye’nin her yerinde yapılan ve tüketilen bir ana yemektir. Yapımı, Gaziantep ya da Adıyaman gibi farklı şehirlerde farklı usullere göre değişiklik gösterebilir. Çok sevilen ve yapılan ekşili köfte tarifini aşağıda bulabilir, siz de evde kendi imkanlarınızla kolaylıkla yapabilirsiniz:

MALZEMELER
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 adet patates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 8 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
TARİF
  • Pirinci, kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları bir kapta karıştırın.
  • Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar kopartarak misket şeklinde köfteler hazırlayın.
  • Un dolu yayvan bir kaba köfteleri koyun ve una bulayın.
  • Sebzeleri küp küp doğrayın.
  • Tencereye yağ koyun ve sebzeleri ekleyip kavurun.
  • Salçayı ekleyin.
  • 2-3 dakika boyunca pişirin.
  • Üzerine su ekleyin.
  • Kaynayınca köfteleri atın.
  • Yumurta sarısı, limon ve yoğurdu bir kasede çırpın.
  • Köfteler pişince terbiyeyi ekleyerek karıştırın.
  • Yaklaşık 10 dakika pişirin ve sıcak sıcak servis edin.