IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?

Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?

Pankek tarifi: Pankek nasıl yapılır?

Türkiye'de daha çok akıtma ya da krep adı ile de bilinen pankek’in İngiltere’den geldiği bilinir. Kolay bir şekilde yapılabilen bu lezzet, Türkiye’de de kahvaltı saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yerini bulmaya başlamıştır. Siz de aşağıdaki pratik tarifi uygulayarak kahvaltı sofralarınızda pankek servis edebilirsiniz:

MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 3 yemek kaşığı bal
TARİF
  • Bir kapta yumurta ve yarım su bardağı şekeri çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Pürüzsüz hâle gelen karışımı bir kepçe ya da fincan aracılığı ile tavadaki kızgın yağa dökün.
  • Çevirerek pişirin.
  • Tercihe göre bal ile servis edin.