IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

Airfryer son yılların en çok tercih edilen mutfak gereçlerinden biri haline geldi. Bu kadar çok tercih edilmesinin birçok nedeni var. Airfryer’da çok kısa süreler içinde çok lezzetli yiyecekler pişirebilirsiniz. Bunun yanı sıra çok az miktarlarda yağ yeterli olduğu için aynı zamanda sağlıklı yemekler de pişirebileceğiniz Airfryer’da aşağıdaki iç pilavlı tavuk dolma tarifini de kısa süre içinde pişirebilirsiniz:

MALZEMELER
  • 1 küçük boy tam tavuk
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 50 gram badem
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 su bardağı kaynar su
TARİF
  • Soğanları ve sıvı yağı pembeleşene denk kavurun.
  • Yıkadığınız ve 10 dakika tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve soğana ekleyin.
  • Bademleri de ekleyip kavurun.
  • Üzümleri ekleyin ve pişirin.
  • Kaynar suyu ekleyin ve pirinçler suyunu çekene dek pişirin.
  • Pişen pilavı demlenmeye bırakın.
  • Bütün tavuğa pilavı doldurun.
  • Tavuğun derisinin alt kısmına ve üzerine tereyağı sürün, açık olan kısımları kürdan ile kapatın. Temiz bir ip ile bacaklarını da bağlayın.
  • Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Islattığınız yağlı kağıt ile tavuğu kaplayın.
  • Fırın kabına aldığınız ve yağlı kağıt ile sardığınız tavuğu fırına koyun ve üzeri kızarana dek pişirin.