IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Çökertme kebabı tarifi: Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Çökertme kebabı tarifi: Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Çökertme kebabı tarifi: Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağının eşsiz lezzetteki yemeklerinden biri de çökertme kebabıdır. Et ile yapılır ve farklı malzemelerin de eşlik ettiği bir yemektir. Arzuya göre sarımsaklı ya da sadece yoğurt ile servis edilebilir. Siz de aşağıdaki tarifi birebir şekilde uygulayıp lezzetli bir çökertme kebabı yapabilirsiniz:

MALZEMELER
  • 300 gram dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım çay kaşığı su
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1'er çay kaşığı kimyon ve karabiber
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 bardak soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
TARİF
  • Eti uzun şeritler hâlinde olacak şekilde dilimleyerek marine edin.
  • Patatesleri yıkayıp soyduktan sonra ince ince dilimleyin.
  • Patatesleri kızgın yağda kızartın.
  • Etleri döküm tavada çok az yağ kullanarak kızartın.
  • Etler renk aldıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek ocaktan alın.
  • Tereyağını kızgın tavada eritin.
  • Tereyağı üzerine biberi ve domatesi ekleyerek 10 dakika pişirin.
  • En alta patatesler, üzerine etler ve son olarak domates sosu olacak şekilde servis edin.