IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 34.0045
  • 37.8428
  • 44.8291
Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Bir akşam yemeği öğünü için ya da verdiğiniz bir yemek davetinde servis edebilmek için siz de bütün tavuk pişirebilirsiniz. Bütün tavuğu evde kendi mutfağınızda birkaç dakika içinde kolaylıkla hazırlamanız için tarifi ve sos için gerekli malzemeleri aşağıda bulabilirsiniz:

MALZEMELER
  • 1 adet tam tavuk
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı tuz
TARİF
  • Tavuğu yıkayın ve süzün.
  • Temiz bir iple butlarını bağlayın.
  • Tüm diğer malzemeleri karıştırın.
  • Karışımı tavuğun her yerine sürün.
  • Fırın poşetine koyun ve poşetin ağzını sıkıca bağlayın.
  • Poşetteki tavuğu 1 saat kadar dolapta bekletin.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtın.
  • Beklettiğiniz tavuğu dolaptan çıkartın ve fırına koyun.
  • 40 dakika kadar pişirin.