IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
CHP lideri Özgür Özel'den kritik açıklamalar

CHP lideri Özgür Özel'den kritik açıklamalar

CHP lideri Özgür Özel'den kritik açıklamalar

CHP lideri Özgür Özel olağanüstü grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Özgür Özel'in açıklamasının satır başları:

"Bugün AYM'nin önünde basın meslek örgütleri vardı. Sansür yasası iptal edilsin diye beklediler. Biz de destek verdik ancak oy çokluğuyla reddettiler.

Yargıtay 3. dairesinin almış olduğu bir karar var. Bu karar düpedüz darbe girişimi. Ana muhalefet partisi olarak bunun sonuçlarına nasıl direneceğimizi paylaşacağım.

Can Atalay kararı açısından mağduriyet ifade eden bir karardır. Doğrudan bir kalkışma girişimidir. Karar sadece Can Atalay'ı değil, Hatay halkını, TBMM'yi ve TBMM Başkanı Kurtulmuş'a ayrı ayrı had bildiriyor. Ve milli iradenin gölgelenmesi anlamına geliyor. Karar Anayasa Mahkemesinin tüzel kişiliğine bir tepkidir.

Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz. Bu olay AYM'ye meydan okumadır. Buna AYM üyeleri ayrı ayrı direneceklerse CHP arkalarındadır.

Yargının bağımsızlığına, hukukun üstünlüğüne olan inançlara el uzatmaya kimsenin hakkı yoktur. AYM'ye karşı suç duyurusunda bulunma olayı akıldan uzak bir yaklaşımdır.

Bu millete bunu yapmaya hakları yoktur. CHP olarak önümüzdeki 24 saatteki atacağımız adımlar, beklentilerimiz şu şekildedir:

Numan Kurtulmuş'u arayacağım, yarın tüm siyasi partilerin grup başkanlarını, genel başkanlarını bir toplantı yapmaya davet ediyorum. TBMM'nin Adalet oturumu gerçekleştirilmesini talep edeceğim. Ardından, CHP bir adalet oturumu talebini meclise taşıyacak. Gerekirse kapalı oturum talep edecek, içinde bulunulan büyük krizin ne boyutta olduğunu bir kapalı oturumda tüm milletvekilleriyle konuşacağız.

Bu yargı krizinde kapalı oturumda milletvekillerinin vicdanlarına sesleneceğiz. Bu adalet krizine el konulmasını talep ediyoruz. Dayatmamız yoktur ama bu krizi çözecek irademiz vardır. Tüm milletvekilleri bu sorunu çözmeye davet ediyorum.

Bütün dünya Türkiye'deki bu garabeti görecektir. CHP sadece Can Atalay için herkes için direnecek. Halkı, milletvekilleri direnmeye davet ediyoruz. Bu sorunun devleti tehdit eden boyutları vardır. Tüm akademisyenleri görüşlerini kamuoyuyla açıkça paylaşmaya davet ediyoruz. Anayasayı ortadan kaldıranlara karşı ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Tarih susanları da direnenleri de yazacaktır. Örgütümüzden, sivil toplumdan ve meslek örgütlerinden gelecek tüm destekleri önemsiyoruz. Tüm girişimleri destekliyoruz.

CHP'nin tüm üyeleri olmaları gereken yerde olacaktır. Sokaklarda direneceğiz, her yerde direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız.

Ne tek adama ne onun ittifak ortaklarına ne de anayasaya el uzatanlara boyun eğmeyeceğiz."