IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
İstanbul Arnavutköy ve Başakşehir'i kuvvetli sağanak vurdu! Cadde ve metroyu su bastı, arabalar yollarda sürüklendi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İstanbul Arnavutköy ve Başakşehir'i kuvvetli sağanak vurdu! Cadde ve metroyu su bastı, arabalar yollarda sürüklendi:  Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İstanbul Arnavutköy ve Başakşehir'i kuvvetli sağanak vurdu! Cadde ve metroyu su bastı, arabalar yollarda sürüklendi: Ölü sayısı 2'ye yükseldi

İstanbul'u kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı.Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.

ARAÇLAR CADDELERDE SÜRÜKLENDİ

Başakşehir'de caddeler sular altında kaldı. Çok sayıda araç ise sel sularıyla sürüklendi. İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.


Diğer yandan Kayaşehir metro durağı da sular altında kaldı.


Sağanak yağış nedeniyle Çam ve Sakura Şehir Hastanesini su bastı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, bazı bölümlerde su birikintisi olduğu görülüyor.

YOLLARDA MAHSUR KALDILAR

Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

Bazı ev eşyaları sokakta suya kapılırken bazı araçlar ise yolda kaldı. Evlerini su basan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla suları boşaltmaya çalıştı.

Bazı evleri su basması nedeniyle de itfaiye ekipleri mahsur kalma ihbarına ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL HAVALİMANI YOLUNU SU BASTI

TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor. İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

İstanbul'da kuvvetli yağış! Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kaldılar

VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul’umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır.

Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim.

— Davut GÜL (@gul_davut) September 5, 2023

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımdaArnavutköy’de metrekareye düşen yağışın 70 kilogramı geçtiğini duyurdu. İmamoğlu "Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız." ifadelerini kullandı.

Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız.

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) September 5, 2023

"2,5-3 SAAT İÇERİSİNDE..."

Daha sonra kuvvetli yağışla ilgili olarak AKOM'da açıklama yapan İmamoğlu şunları ifade etti:

"Bu sağanak yağış süreci İstanbul sınırlarına geldi. Başta İstanbul'un kuzey bölümlerinde etkili oldu. 2,5-3 saat içerisinde 130 kilograma yakın yağış düştü. Ekiplerimiz etkin bir şekilde ihbarları değerlendirip müdahale ediyor. Şu anda kapalı olan bir yol ve alt geçidimiz yok. Ayamama'da geçtiğimiz senelerdeki gibi bir görüntü oluşmamıştır. Şu ana kadar 1808 ihbar gerçekleşti. Bunların tümü değerlendirilip ekiplerimiz yönlendirilmektedir.

Başakşehir Millet Kütüphanesi'ndeki görüntülerle ilgili olarak ekiplerimiz hızlı bir şekilde müdahale etmiş ve 10 kişi kuratılmıştır.

Yarın öğlene kadar çok parçalı geçişler mümkün ama bu ölçüde bir yağış beklemiyoruz."

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği, acı haberi duyurdu. Valilik yaptığı açıklamada Başakşehir'de bir vatandaşın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini belirtti. Valilik açıklamasının devamında "Yağışların sabah saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor" dedi.

Valilik sonraki açıklamasında "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece'de olmak üzere 2'ye yükselmiştir" dedi.