IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Yangın sonucu oluşan duman gökyüzünü kapladı! Durdurulan uçuşlar 22.00'den sonra normale döndü

Yangın sonucu oluşan duman gökyüzünü kapladı! Durdurulan uçuşlar 22.00'den sonra normale döndü

Yangın sonucu oluşan duman gökyüzünü kapladı! Durdurulan uçuşlar 22.00'den sonra normale döndü

Menderes ilçesi Oğlanağa Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 6 helikopterin havadan, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 iş makinesi ile de 4 ilk müdahale yer ekibinin karadan olmak üzere toplam 360 personelin müdahalesi sürüyor. Yaklaşık 8 saattir süren yangın nedeniyle gökyüzünü kaplayan dumanların ardından saat 15.00 itibarıyla uçakların İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı inişleri kapatılmıştı. Havalimanına inemeyen uçaklar, yakın limanlara ya da geldikleri güzergahlara geri dönmüş, 18 uçak seferi iptal edilmişti. Gün içerisinde 12 uçak geldikleri güzergahlara veya yakın havalimanlarına yönlendirilirken, yangını söndürme çalışmalarının iyiye gitmesi ve uçakların iniş ve kalkış durumunu engelleyecek bir durumun kalmamasından dolayı havalimanındaki seferler normale döndü.

4 PERSONEL HASTANEYE KALDIRILDI

İzmir’in Menderes ilçesi Oğlanağa Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 3 uçak, 6 helikopter, 31 arazöz, 12 su ikmal aracı, 8 iş makinesi ile 4 ilk müdahale yer ekibi olmak üzere toplam 360 personel müdahale ediyor. Ekipler yangını söndürmek için 7 saati aşkın bir süredir mücadele veriyor. Yangını söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 4 İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli hastaneye kaldırıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 2 ormancı taburcu edilirken, bir personelin serviste, bir personelin ise yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

BAKAN SON DURUMU AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı İzmir'deki yangınlarla ilgili son durumu sosyal medya hesabından açıkladı. Bakan Yumaklı paylaşımında, "İzmir #Aliağa yangını ekiplerimizin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmir #Menderes yangınını kontrol altına almak için ekiplerimizin müdahalesi aralıksız sürüyor." ifadelerine yer verdi.

İzmir #Aliağa yangını ekiplerimizin yoğun çabaları sonucunda KONTROL ALTINA ALINDI.

Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

İzmir #Menderes yangınını kontrol altına almak için ekiplerimizin müdahalesi aralıksız sürüyor. @OGMgovtr pic.twitter.com/qu3qFvMtTd

— İbrahim Yumaklı (@ibrahimyumakli) July 10, 2023