IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Kara yolunda heyelan! İki araç toprak altında kaldı... 1 kişi hayatını kaybetti

Kara yolunda heyelan! İki araç toprak altında kaldı... 1 kişi hayatını kaybetti

Kara yolunda heyelan! İki araç toprak altında kaldı... 1 kişi hayatını kaybetti

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda selin getirdiği çamur yoldan geçen araçları yuttu. İlk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği bölgede, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Meteorolojinin dün uyarısını yaptığı şiddetli yağış, Denizli-Afyonkarahisar kara yolunun Sarıkavak mevkiinde sel baskınına neden oldu. Selin getirdiği çamur, yoldan geçmekte olan araçları yuttu. Sel ve toprak kayması nedeniyle Denizli’nin Çardak ilçesi ile Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesi arasındaki ulaşımı sağlayan yol tamamen trafiğe kapandı.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Her iki yöne de kilometrelerde araç kuyruğunun oluştuğu bölgede, ekipler tarafından arama kurtarma çalışması başlatıldı. İlk belirlemelere göre 1 kişinin hayatını kaybettiği olayda, çamura gömülü halde bulunan araçların kurtarılması için zamana karşı mücadele veriliyor.

VALİ KÜBRA GÜREN YİĞİTBAŞI'DAN AÇIKLAMA

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar-Denizli kara yolu Sarıkavak köyü yakınlarında Maymun Dağı üzerinden aşırı yağışlara bağlı olarak toprak kayması meydana geldiğini söyledi.

Denizli istikametine giden iki aracın toprak kaymasından etkilendiğini dile getiren Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

"Gelen ihbar üzerine, sol şeritte kalan araçtaki vatandaşların, zaten öncesinde yolda bir belirti hissettikleri için, hem su baskını hem de kaya ve toprak kayması belirtileri gördükleri için dışarı çıktığı bilgisi var. Dolayısıyla onların aracı toprak kaymasından etkileniyor ancak vatandaşlar dışarıda, jandarma ekipleri aracılığıyla sağ salim çıkarılıyor. Denizli istikametine giden araçta yine 2 kişi var. Karı koca olduklarını biliyoruz. Afyonkarahisar ve Denizli AFAD ekipleri hem de Burdur'dan karayolları ekipleri ve iş makineleri çalışmalara destek oluyor. Çalışmalar sonucunda, sürücü olarak bildiğimiz vatandaş hayatını kaybetti, eşi olan vatandaş sağ çıkarılıyor. Dinar Devlet Hastanesinde tedavi ediliyor."

"METREKAREYE DÜŞMESİ GEREKEN YAĞIŞLARDAN 4-5 KAT FAZLA YAĞIŞ ALDI"

Yiğitbaşı, özellikle mayısta sosyal medya aracılığıyla sık sık aşırı yağış duyurusu yapıldığını belirtti.

Afyonkarahisar'ın, meteorolojik ölçüm yapılan 1929'dan bugüne kadarki en yüksek mayıs yağışlarını aldığını aktaran Yiğitbaşı, "Normalde metrekareye düşmesi gereken yağışlardan 4-5 kat daha fazla yağış aldığını biliyoruz. Buradaki toprak tabakaları aşırı yağıştan dolayı suyu da ememediği için ne yazık ki heyelan, su ve sel baskınlarına biraz daha açık oluyor. Başımız sağ olsun. Diğer vatandaşların sağ salim kurtarılmış olması bir tesellimiz." diye konuştu.

"YARIM DAKİKA VEYA 1 DAKİKA ÖNCE ÇIKMAYA ÇALIŞSAYDILAR KURTULABİLİRLERDİ"

Toprak altında kalan araçtan arkadaşıyla birlikte son anda kurtulan Mehmet Seçkin o anları anlattı.

Seçkin, "Seyir halindeydik ve yoğun bir şekilde yağış oldu. Geldiğimizde sağımızda beyaz bir araç vardı. O geçemedi ve biz de geçemedik. Ben sağ kapıdan çıkamadım. Önce Abdullah abim çıktı, ondan sonrada ben çıktım. Toprak bir anda bastı, diğerleri çıkmadı. Yarım dakika veya 1 dakika önce çıkmaya çalışsalardı kurtulabilirlerdi. Sanırım durumun ciddiyetini geç anladılar, biz de durdurur durdurmaz araçtan çıkıp karşı şeride geçtik. Uzaktan diğer aracın battığını gördük ve maalesef müdahale edemedik, içinde insan olup olmadığını da bilemedik. Karı kocalarmış sanırım, erkek vefat etmiş, hanımı yaralı olarak kurtulmuş." dedi.

(İHA/AA)