IĞDIR İŞ REHBERİ

  • 33.9529
  • 37.8917
  • 44.9678
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Elon Musk'ın tweet'ini alıntılayarak paylaştı: "Twitter'ın işbirliği için minnettarız"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Elon Musk'ın tweet'ini alıntılayarak paylaştı:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Elon Musk'ın tweet'ini alıntılayarak paylaştı: "Twitter'ın işbirliği için minnettarız"

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından sosyal medya kullanımının yoğunlaştığı görülmüştü. Twitter da daha yoğun olarak kullanılmaya başlayan sosyal medya uygulamalarından biri olmuştu. Ancak dün akşam üstü saatlerinde Twitter kullanıcıları, Twitter'a erişim sıkıntısı yaşamaya başladıklarını bildirmeye başlamıştı.

TÜRKİYE, TWITTER’A SORUMLULUKLARINI HATIRLATTI; TWITTER TAAHHÜT VERDİ

AA'nın haberine göre ise dün Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirmişti.

Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımların ele alındığı bildirilmişti. Toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına işaret edildiği bilgisi de verilmişti.

Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülüklerinin hatırlatıldığı aktarılmıştı.

Toplantıda, Twitter’ın dezenformasyonla mücadele konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliği içerisinde olma taahhüdü verdiği öğrenilmişti.

AA tarafından edinilen bilgiye göre, toplantıda, Twitter dezenformasyonla mücadele etme, gerçek dışı ihbar ve yalan haberleri önleme, sahte hesaplar hakkında hızlı işlem yapma noktasında Türkiye ile tam işbirliği içerisinde olmayı kabul etti.

Toplantıda ayrıca Twitter yetkililerinin, 5651 sayılı yasa kapsamında kişi haklarını ihlal eden, kamu düzenini bozan, can ve mal emniyetini tehlikeye atan paylaşımlara karşı atılacak adımlar konusunda daha fazla hassasiyet göstereceğini ifade ettikleri öğrenilmişti.

MUSK AÇIKLAMA YAPTI

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise bir kullanıcının Türkiye'deki erişim kısıtlamasıyla ilgili sorusuna "Daha fazlasını anlamak için çalışıyoruz" yanıtını vermişti.

BAKAN YARDIMCISI CANLI YAYINA BAĞLANDI

Gece saatlerinde gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube canlı yayınına bağlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 01.00 itibariyle Twitter'ın erişime açıldığını duyurmuştu.

ELON MUSK'IN PAYLAŞIMINA ALINTILAYAN İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: "TWITTER'IN İŞBİRLİĞİ İÇİN MİNNETTARIZ"

Elon Musk, gece saatlerinde yaptığı paylaşımda ise "Twitter, Türk hükümeti tarafından erişimin kısa süre içinde yeniden etkinleştirileceği konusunda bilgilendirildi." ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımı alıntılayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, önemli paylaşımlarda bulundu.

Altun'un paylaşımları şöyle;

"Türk yetkililer dün Twitter ile verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Twitter'ın işbirliği için ve Türkiye'nin dezenformasyonla mücadele çabalarını destekleme sözü için minnettarız."

"Dezenformasyon, insanlığın ortak düşmanıdır ve demokrasiye, toplumsal barışa ve ulusal güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir. Önümüzdeki birkaç gün ve haftalarda Twitter ile daha yakın çalışmayı bekliyoruz."

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN DEPREM ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

AA'nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, hükümetin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ihtiyacı olan herkese barınma imkanı sağlamaya kararlı olduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, hızlıca kurulan geçici çadırlarda kalan vatandaşlarımızı nakletmek için hükümetimizin çevre illerdeki otellerle anlaşmalar yaptığını da duyurdu. Beslenme dahil tüm giderler devletimiz tarafından karşılanacak." ifadesini kullandı.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem çalışmaları hakkında bilgi verdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün depremden etkilenen Kahramanmaraş, Pazarcık, Hatay, İskenderun ve Adana'ya gittiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın depremden etkilenen diğer bölgelerdeki incelemelerine devam edeceğini belirten Altun, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti esnasında halkımızın geçmişte diğer afetlere göğüs gerdiği gibi bu tarihi felaket karşısında da aynı metaneti göstereceğine olan sarsılmaz inancını dile getirdi. Böylesine benzeri görülmemiş bir krizin yaşandığı bir dönemde milli birliğin öneminin altını çizerek, hükümetimizin topyekun seferber olduğunu, AFAD koordinasyonunda belediyeler ve sivil toplum ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı."

Kış şartları nedeniyle depreme müdahalenin ilk gün yaşanan zorluklara ve yaklaşık 9 saat sonra meydana gelen ikinci büyük depreme rağmen ilerleyen günlerde sahada arama kurtarma çalışmalarının daha güçlü bir hal aldığını bildiren Altun, çalışmaların halen arama kurtarma aşamasında olup herkese ulaşıncaya kadar durmayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, daha önce yaşanan felaketlerde olduğu gibi depremden etkilenen 10 ilin bir yıl içinde eski haline döndürülmesi ve yeniden inşası noktasında ulaşılabilir bir hedef koyduğunu hatırlatan Altun, şunları kaydetti:

"Hükümetimiz bu süre içinde ihtiyacı olan herkese barınma imkanı sağlamaya kararlıdır. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, hızlıca kurulan geçici çadırlarda kalan vatandaşlarımızı nakletmek için hükümetimizin çevre illerdeki otellerle anlaşmalar yaptığını da duyurdu. Beslenme dahil tüm giderler devletimiz tarafından karşılanacak. Tüm illerdeki koordinasyon merkezlerimizin topyekun seferberliğiyle, yolların kapanması ve havaalanına erişim gibi başlangıçta yaşanan birçok zorluğun üstesinden gelinecektir. Bugün, akaryakıt sıkıntısı ve ısınma ihtiyaçları dahil olmak üzere tüm güçlüklerin üstesinden gelmek için çok daha iyi bir durumdayız.

Sayın Cumhurbaşkanı'mız, halkımızda kafa karışıklığı ve endişe yaratmak için dezenformasyona başvuran provokatörlerle mücadele edilmesi gerektiğini özellikle vurguladı. Bu kişilerin amacı, çalışmalarımızı engellemek ve halkın iradesini sekteye uğratmaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere depremden etkilenen vatandaşlara acil nakit desteği sağlanacağını da duyurdu. Halkımızın metanetine ve kardeşlerini kurtarmak için gösterdikleri muazzam çabaya duyduğumuz minnettarlığın altını bir kez daha çizdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk andan itibaren ortaya koyduğu uygulamalar böyle bir zamanda çokça ihtiyaç duyulan güçlü liderliğinin bir kanıtıdır."

Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herkese hatırlattığı üzere bu afetten sadece sağ değil, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek çıkılacağını" belirterek, "Gün siyaset yapma günü değildir, bazı siyasilerin ayrılık tohumları ekmeyi amaçlayan açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Herkesi sorumsuzca açıklamalar yapmaktan kaçınmaya ve çözümün parçası olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli deprem faciasında 4. gün